Kāpēc istabas augiem ārkārtīgi nepieciešams ūdeņradis. Obligāti ņem vērā, ja gribi skaistus ziedus!

Agrāk ar vienaldzību skatījos uz visiem zaļajiem telpaugiem. Bet tad pienāca brīdis, kad sapratu, cik ļoti tie padara mājokli skaistāku un mājīgāku. Tagad manas palodzes rotā vairāki jauni augi, un es sāku domāt, kā vislabāk par viņiem rūpēties.

Draudzene man ieteica sākt ar vienkāršāko, bet efektīvāko aptiekas līdzekli. Kā izrādījās, tas ir parasts ūdeņraža peroksīds, kas, visticamāk, ir atrodams jūsu mājās. Un kā tieši to izmantot, es pastāstīšu tālāk.

Istabas augi

Ūdeņraža peroksīda šķīdums ir piemērots dažādiem mērķiem. Pirmkārt, to var izmantot lapu un augsnes dezinficēšanai. Otrkārt, šis aptiekā nopērkamais līdzeklis ir piemērots augu sēklu apstrādei. Turklāt peroksīdu bieži izmanto, lai novērstu puves parādīšanos.

Tiek uzskatīts, ka šāda istabas augu apstrāde izraisīs biežu ziedēšanu un samazinās slimību iespējamība. Ja jūs nolemjat izmantot ūdeņraža peroksīdu, atcerieties, ka ir atļauts tikai 3% šķīdums.

Kā lietot ūdeņraža peroksīdu

Līdzekli var izmantot dažādos veidos. Piemēram, izmantojiet istabas augu laistīšanai. Šim nolūkam vislabāk noder lietus ūdens. Bet, ja jūs to nevarat iegūt, izmantojiet vienkāršu ūdeni bez hlora. Atšķaida 2 ēdamkarotes ūdeņraža peroksīdu 1 litrā ūdens un rūpīgi samaisa. Pēc tam laistiet savu zaļos draugu jums ierastajā veidā.

Lasi arī: Uz ko ir gatavi dārzkopji, lai iegūtu apskaužamu baklažānu ražu

Ja vēlaties apstrādāt augsni, atšķaidiet 3 ml peroksīda 1 litrā ūdens. Turklāt arī dārza augu apsmidzināšanai var izmantot aptiekā nopērkamo līdzekli. Šajā gadījumā šķīduma proporcijas paliek nemainīgas, taču jums jāpievieno šķipsniņa cukura. Mūsu aprakstīto risinājumu ieteicams lietot ne vairāk kā 1 reizi 4-5 dienās.

Telpaugu mēslošana

Ūdeņraža peroksīds ir universāls līdzeklis istabas augiem. Fakts ir tāds, ka tajā ir augšanai un ziedēšanai svarīgi mikroelementi. Tātad, ja sākat lietot peroksīdu, jums nav jāizmanto papildu mēslojums. Esiet piesardzīgi, jo pārāk daudz mēslojuma var, gluži pretēji, kaitēt augam.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment